Det er ikke hver dag man står foran kamera og man har en del ting man lurer på, under skal jeg ta for meg en del av de vanligste spørsmålene jeg får før, under og etter en fotografering – og selvfølgelig gi dere svar på spørsmålene også. Skulle du ikke få svar på hva du lurer på her må du bare ta kontakt så skal jeg svare så godt jeg kan.

 

 

Hva betaler dere for?

 

Min jobb begynner fra første mail, melding eller telefonsamtale hvor vi går igjennom hva du ønsker, når og hvor det skal ta sted. Det vil være oppfølging før fotografering slik at alle stiller best mulig forberedt til den store dagen. I etterkant vil det bli laget en mappe hvor dere kan velge dere ut favorittene som blir redigert og levert i høyoppløslige JPG filer via DropBox. Når dere mottar bildene har dere rett til fri, privat (ikke kommersiell) bruk, så da må dere gjøre som dere ønsker med dem. Skulle dere laste dem opp på internett setter jeg stor pris på å bli kreditert, men dette er ikke et krav. Jeg beholder opphavsretten og forbeholder meg retten til å bruke alle bilder i egen markedsføring, men vil selvsagt spørre på forhånd.

 

Bryllupsfotografering er hakket med tidkrevende hvor jeg gjerne ønske å måte brudeparet om mulig på forhånd og gå igjennom en del detaljer i forhold til bryllupet, det blir og en tettere oppfølging opp mot bryllupet og bilder vil i etterkant bli levert på en minnepenn.

 

 

Hvordan betaler dere?

 

Har dere bestilt fotografering og skal i etterkant velge ut bilder så vil første faktura bli sendt etter selve fotograferingen og andre faktura når bildene har blitt valgt. Er det en pakkepris som inkluderer både fotografering og bilder så vil faktura komme etter fotograferingen.

 

 

Hvor lenge varer en fotografering, og hva gjør vi om det er dårlig vær?

 

Vanligvis vil en fotografering ligge på rundt en time, varer oppdraget en del lengre enn en time vil en ny pris måtte diskuteres. Bryllupspakkene har sine egne priser avhengig av hvor mange timer man ønsker for dagen.

 

Bergen er jo kjent for sitt heller dårlige vær men det å bruke været til en fordel kan gi nydelige og unike resultater, men om dere virkelig skulle ønske solskinn eller i det minste opplett kan vi utsette fotograferingen til en annen dag.

 

 

Hvor har du mulighet til å fotografere?

 

Her er det bare du som kunde som setter grenser, jeg er med deg til Ulrikens topp, en koselig Bergens gate eller kommer hjem til deg. Er vi ute vil et sted med litt skygge kunne gi best resultater. Ønsker du derimot å være inne er det best med et lyst (naturlig lys) og åpent rom. Skulle du ønske område utenfor Bergen så kommer det er et reisetillegg.

 

 

Hvordan bør dere kle dere?

 

I min mening er lyse klær ofte det beste til familie eller søskenbilder, helst uten noe mønster eller form for print med sterke farger, det kan for eksempel være lurt å kle alle i jeans og noenlunde lik farge på overdelen slik at ikke en person stjeler hele fokuset. Er det individuelle portretter er det ofte kjekker å jobbe med personligstil og uttrykk. Men det viktigste er å kle seg slik at man føler seg vel og klar for fotograferingen!